Despre cauciucuri, trucuri vechi sau noi, cu zambete sau fara!

Cat despre cauciucurile care greu incercate-s de incertitudinea unor vremuri incurcate mai rau parca decat matele-ncurcate la propriu, iata ce va propun:
1. inchideti masina in garaj si pierdeti-va cheia, uitati unde ati pus-o, ori pur si simplu faceti mai mult sport si nu va mai deplasati peste tot doar cu masina. Concluzia, salvati pneurile! Salvand cauciucurile si economisind bani pentru inlocuirea lor mai des, va puteti bucura mai mult de sanatate (facand sport sau miscare pana la locul de munca, sua cumparaturile uzuale), de timp liber si de pasiuni urmate cu fiecare strop de timp si de neingradire a lui cu alte obligatii!
2. in garaj construiti-va acasa o rampa cu incalzire dedesubtul rotilor incaltate cu pneuri umede prin ploaie sau lapovita. Asa le uscati si apoi la temperaturi nu foarte ridicate, sterse cu carpele din garaj, le protejati de perimare.
3. evitati fluctuatia presiunii pe care o introduceti prin pompare de aer in pneur, cand prea pe janta, cand prea hopa-hopa, riscati sa va duceti viata cauciucurilor masinii voastre mai repede ca in cazul unor intrebuintari constante si dramuite.
4. cand n-aveti bani de facut plinu’ nici macar pentru o raita de ici-colo, inveliti cauciucurile ca si cand ar fi fost folosite mult timp. Timpul cat vor sta invelite in carpe, sau huse speciale pentru ele, va va da de gandit daca sa mai ramaneti proprietar de autovehicul in Romania unde obligativitatea trecerii pe gume de iarna sau de vara e obligatorie, statul argumentand ca asa se salveaza vieti in traficul rutier, cata vreme componenta cauciucurilor da un randament mai bun la aderenta masinii pe carosabil si la conditii meteo nefavorabile, ca zapada, umiditate pronuntata, inghet. Asta in alte tari nu e decat o solutie alternativa, nicidecum o obligatie, care s-acopere incompetenta statului de a-si avea grija de sarcina sa: pregati si ingriji drumurile si starea lor, astfel incat la cate taxe si asigurari trebuie sa achite soferii pentru a-si conduce masinile prin tara, acestia sa nu-si mai strice masinile-n gropile iscate-n drum ca dupa bombardament.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.