Aventuria – si esti bun de drum

Ei bine da, asa se face ca ajunsi in fata vremurilor de-acum, dup-o vara tare capricioasa, cu niste calduri de ne-a-nmuiat de tot si n ne-a prea racorit mai deloc, asa avem si acum vremea usor data peste cap fata de acum ceva ani, cand anotimpurile aveau tipicul lor cat de cat recognoscibil. Asa stand lucrurile, pentru ca bugetari fiind nu ne-am putut permite sa facem un concediu ca afara, ca de unde tata, nu e bani, ca sa citam vorbe de duh actuale de prin tara, ne-am gandit noi bine asa ca n-ar fi tocmai rau sa avem parte de acele zile pe care ni le alegem in fiecare an sa le petrecem altfel decat la locul de munca indeplinind sarcini aferente joburilor noastre. Si cum noi romanii, chiar si inca mai avem relief, nu ca altii ce dau bani grei ca sa investeasca aici sa-l distruga exploatand orice resursa intr-un mod haotic, a se vedea aici, gaze, roci, paduri si nu numai, avem unde ne retrage pret de una-doua saptamani pentru a relaxa un trup si-o minte ce-s captive altfel ideii de eficienta maxima cu efort cat cuprinde daca cel minim n-aduce rezultate, dar pe bani putini, c-asa stau inca lucrurile in tara asta, colt de rai dupa unii, colt de Ue dupa altii.

Asa ca din bugetul bine echilibrat de doamna am pus deoparte pentru un raid prin tara care sa nu tina mai mult de doua saptamani, cu tot cu timpul de plecare si sosire incluse, adica scazute, date fiind conditiile infrastructurii romanesti din timpul de petrecut in relaxare, plimbari, plus altele.

Cu catel, purcel, plus copii, ne-am suit toti, fiecare cum a vrut, in masina sau rulota, apropo rulota am inchiriat-o de aici, am pornit-o la drum pe acorduri muzicale ale piesei lui Paul McCartney- Hope and deliverance. Suna bine si poate chiar promitator, asa ca am dat volumul ceva mai tare decat ascultam noi de obicei, dar nu am si deschis geamurile ca s-auda tot poporul ce muzici avem noi si ce beat explodeaza din boxe cum se mai intampla. Am luat si unditele si echipamentele adecvate pentru diminetile in care noi barbatii vom fi facut plantonul asupra apelor pe unde ne-om gasi in speranta ca ceva-ceva tot om scoate noi de-acolo pentru ca mai apoi s-avem o zi mai cu zambetul pe buze, cum sta bine chiar unui concediu sa se consume, nu? Am luat si corturi pentru cazul in care o fi prea cald afara si pentru racorire, dormitul sub clarul de luna ajuta pana si reumatismului, lasand masina si rulota goale de noi. Am luat bicicletele si rucsacurile pentru plimbarile prin aer curat, unde muschii si ambitia de a te vedea refreshuit dupa luni de zile de birou si de concentrare, detasarea-n peisajele faine de-a dreptul ale tarii pe care abia ne-o mai cunoastem sa vina si ele ca ingrediente la toata aceasta aventura faina planificata cu cap.

Si pentru ca aici am vazut niste trasee bifate in concediu de Mihaela, citind impresiile ei, ne-am zis ca aici sigur vom ajunge si noi. Ceas de-asta inteligent mi-am luat asa ca raportul efort, calorii pierdute, ritm cardiac totu-i sub observatie si ca o motivatie in plus te disciplineaza in toate cele pe care le faci, fara a mai putea face excese. Treaba buna tare asta. Si ce excese, ma rog sa fi facut, mai ales eu, intr-o aventura in mijlocul naturii, unde nu-I timp de benchetuit, ci de mers, calatorit, plimbat, admirat? Nu va spun, dar totusi o fac, super concediu, aerisire excelenta, tonus redat, incredere mai mare in potential, iata cateva din beneficiile reintoarcerii la natura.

Articolul participa la Superblog 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.