Competitii, sau euro 2012 la final de grupe

Cum ziceau destui inaintea mea niciun meci nu seamana cu altul, 5 degete-s diferite la o mana, asa si Euro 2012 nu intarzie sa releve surprize, mai mici ori mai mari, functie de raportarea fiecaruia la fenomen. Cat priveste faptul ca turneul se joaca undeva unde selectionata tricolora nu a ajuns, nu ca nu a prins bilete la autocare sau avion, ci nu s-a calificat din grupa preliminara in care a activat, iar cine transmitea de cand se stie in tara asta, a inceput si luna asta transmisiunea, doar ca s-a cam incurcat o ita-doua si nu toate meciurile apareau pe televizoare, ci multi am fost nevoiti sa stam pe net sa le vedem, ca nu aveam si zaharoasa televiziune din romtelefon esa in grila, cealalta competitoare media. Pana cand, hopsasa, ajungandu-se in ultima faza a grupelor, cand ambele meciuri dintr-o grupa se joaca in ziua respectiva la aceeasi ora, tvr sa transmita ambele meciuri alternativ simultan pe primele doua canale. Ce sa vezi ne zicem multi, da Doamne!

Ieri, in prima grupa, lidera a pierdut cu ultima clasata, Grecia, care a prins locul secund in grupa si merge mai departe, intalnind de asta seara incolo lidera (dupa meciurile de asta seara) din grupa a doua, care inainte de fluierul de start al partidelor de asta seara era Germania. Cehia invinge gazda poloneza si castiga grupa A, dupa ce o comisese in prima etapa, scor 1-4 in fata Rusiei.

Azi, in grupa mortii, B, Germania joaca impotriva Danemarcei, iar Portugalia intalneste Olanda. Desi sunt sanse mici ca nemtii sa paraseasca turneul, ele sunt de luat in calcul, pentru ca daca danezii-i bat au sansele grecilor de ieri seara, coroborat tot acest scenariu cu prezumtivul caz in care si lusitanii inving portocaliii, care deja au marcat deschizand scorul. In aceste situatii, in care germanii iau bataie si la fel si olandezii, ultimii pleaca direct acasa, celelalte 3 isi impart doua locuri de sferturi, dupa meciurile directe si golaveraj. Nici nemtii e posibil sa nu mai stea sa astepte calcule, pentru ca au deschis chiar acum si ei scorul. Asadar nemtii sunt acum in grafic, maximum de puncte, ar intalni o Grecie fara capitanul ei suspendat pentru cumul de cartonase in sferturi, posibila trasa spre semifinale. Olandezilor pentru accedere in sferturi le trebuie goluri  date, unul  nu ajunge.

Cel mai bine lasam meciurile sa se joace, altii avizati sa faca calcule si fie ca cei mai buni sa merite accesul mai departe!

edit dupa 1 minut de la postare: a egalat Danemarca, olandezilor nu le ajuta asta, deloc!  Oricum ar fi, de auzit de la exceptional in sus cum rasuna la final de meci comentat de un crainic tvrist ce-si incheie iritant pentru urechi comentariile sale abundand in gafe ce faulteaza grav limba romana, nu cred sa auda si ei! Nici eu, caci simultaneitatea competitiei te face sa butonezi telecomanda sa nu ratezi egalarea portughezilor de pilda, petrecuta chiar acum (si pe care n-am ratat-o, sac!), iar sonorul e zero, satul de neavenita postura in care individul respectiv o comite constant, nimeni nu vede, nu aude, inca ia bani de la stat!

2 thoughts on “Competitii, sau euro 2012 la final de grupe

  1. se pare că avem o pasiune comună! 😀
    da, psi is back şi meciurile se vor comenta printre metafore, desigur! mă aşteptam la calificarea germaniei a căror fan declarat sunt de ani de zile şi, judecând după evoluţia în grupe, aş fi optat pentru portugalia sau danemarca, nicidecum pentru olanda…
    dar meciul care urmează este cea mai tare glumă de la euro: germania- grecia… elenii au anunţat deja că vor afişa numele angelei merkel drept sponsor pe tricouri! desigur, este o glumă…

    1. da, e o coincidenta ce nu-si ascunde absolut deloc ironia contingenta ce musca tare-tare. dar remarca “s-auzim de la exceptional in sus!” o stii, nu te zgarie, ca alte rostiri din timpul meciurilor? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.