Organizatori

pcnews si swissplan.biz   sunt organizarorii acestei editii din 2011 a Superblog! Aprecieri pentru straduinta dumnealor in tot ce a presupus punerea de acord a sarcinilor si respinsabilitatilor in ce a presupus Superblog 2011! Speciala implicare a Claudiei Patrascu de la SwissPlan.biz a facut si in cazu-mi concursul sa merite continuat. Nu spun prin asta ca recunosc mai putin meritele din partea echipei PcNews, unde in reprezentantul dumnealor de la departamanetul tehnic am gasit mereu la inceput (atunci cand a fost nevoie adica, novicii se disting de experimentati repede-repejor, deci mea culpa recunoscuta! 🙂 ) un sprijin si ghid ok! Multumesc Dan!

Apoi, pentru ca libera exprimare e consfintita si pe aceste meleaguri carora le zicem Romania, va mai spun asa: regulamentul in forma in care el s-a fundamentat trebuia neomisa deloc aceasta, anume ca el ca statutar document leaga prin drepturi si responsabilitati toate partile in acest contract pe care si noi bloggerii toti l-am semnat! Imbiati de anuntul de a scrie creativ si altfel, nu doar advertorial am fost de acord cu prevederile unui regulament, pe care juratii inca de la inceput l-au respectat cu libertatea neconferita regulamentar fara vreo justificare, prin unitati de masura diferite si netransparente! Fireste ca aici am in vedere strict aspectul dimensional al textelor publicate pe blogurile personale cu care fiecare participant aici ne-am inscris! Nu poti ca juriu sa omiti regulamentul din vedere si mai ales sa nu ai raspuns la contestatii, ori la solicitarile de a derula mai departe o competitie in spiritul fair-playului, cel mai usor fiind pentru asta jurizarea neutra, cara sa fi enuntat criterii de jurizare/ punctare/ penalizare odata cu anuntarea probelor de concurs! Mai mult decat atat, sa faci uz de acea prevedere de regulament conform careia sponsorii pot dori si decide a nu raspunde in niciun fel contestatiilor inaintate de bloggeri, lasand pe umerii si dispozitia Claudiei sarcina de a comunica exonerarea usor lasa a sponsorilor de a raspunde cumva de felul in care cei desemnati de dumnealor a juriza, si-au facut ori ba treaba in felul in care se cere la o competitie unde sponsorii respectivi si-au dat acordul a participa!

Prin urmare aspectul jurizarii cu personal intern din cadrul sponsorilor, nu mi s-a parut a fi o reala problema pe toata durata concursului, unde spre Thank you God, am fost acceptat pana la final sa particip – caci da, la un moment dat si a mea voce deranja unii sponsori!- dar in unele cazuri a fost una majora! Pentru lipsa de transparenta in comunicarea rezultatelor, ce ridica serioase semne dubitabile privind justificarea acordarii unor punctaje mari spre maximumul acordat unor lucrari mici ca dimensiuni si nici creative, nici altfel scrise, ci poate strict advertorial! Or, nu asa ne-a fost conventia inainte de a ne fi inscris toti la concurs, ci anuntati scrie creativ, scrie altfel!

La capitolul jurizare, cand la inceput s-au decis ierarhizari fara vreo justificare, justificare ce nu a venit niciodata in editia 2011 a concursului, ca sfat pe viitor: aduceti juriu neutru, cu studii avizate, unde filologii-s primii ca optiune, ei nu obosesc nicicum si mai ales cunosc prin formatia profesionala registre ale limbii in ambele comunicari oral si scris, de care un juriu cu responsabilitati ce tin mai mult de marketing, fara suparare, dar nu are cum sa rezoneze! Nu spun prin asta, a alege sa judecati articolele pe viitor cu un asa juriu, ca descalificati multi bloggeri ce nu-s literati sau nu au talent de acesta, ci doar ca aveti garantia ca jurizarea va fi ok din toate punctele de vedere! Si mai ales, la timp si justificata, chiar si cu tabelare de punctare, depunctare cum se face in cazul evaluarilor educationale la orice nivel!

Asta va spun, realist, sincer, calm, nu vehement sau cum am mai fost perceput, ca as schimba in regulament! Nu as mentine portita de scapare pentru jurizarile ce inrosesc obrajii sponsorilor ce nu-si comunica transparent rezultatele! Adica partea cu sponsorii pot alege a se exonera de responsabilitatea de a raspunde in vreun  fel contestatiilor!

As constientiza pe toata lumea de faptul ca toti dorim concurs ghidat de fair-play, nu de partizanat mascat din partea unor jurati cu unii sau altii dintre competitori, cum se lasa sa se intrevada lipsa de reactie a juratilor la contestatiile primelor probe, unde nu doar punctajul insuficient primit se contesta, ci explicarea modului de jurizare si abia apoi de ce unele articole micute erau fruntase si nu primisera macar simbolice penalizari desi nu respectau regulamentul privind aspectul dimensional!

Articolul participa la proba 33 a Superblog 2011 PcNews.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.